600 euróst büntetést kaptak Spanyolországban az engedetlen szocialisták

A Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) 600 eurós (186 ezer forint) pénzbírsággal bünteti azokat a képviselőit, akik tartózkodás helyett nemmel szavaztak a konzervatív Mariano Rajoy miniszterelnökké választásakor a parlamentben – írta csütörtöki számában az ABC című, országos spanyol napilap.

Október 29-én a szocialisták 15 képviselője sértette meg a párt szavazási fegyelmét, és a központi döntéstől eltérően voksolt. Szavazatuk nem befolyásolta a végeredményt, a kormányfőjelölt így is megkapta a szavazatok többségét.

A nemmel szavazó szocialisták indoklásuk szerint elveikkel összeegyeztethetetlennek tartották a konzervatív Néppárt (PP) elnökének kormányra segítését.

  • Kapcsolódó cikkünk:

A szocialista párt vezetése annak érdekében döntött úgy, hogy nem akadályozzák tovább Mariano Rajoy kormányalakítását, hogy véget vessen az országban tíz hónapig uralkodó belpolitikai patthelyzetnek, amely azért alakult ki, mert önállóan egyik párt sem tudott kormányra kerülni, de együttműködésről sem sikerült megállapodniuk.

A parlament második legnagyobb frakcióját adó ellenzéki párt tagságát teljesen megosztotta ez a kérdés, jelenleg belső válsággal küzd, élén ideiglenesen kinevezett ügyvezető testület áll. Bizonytalan, hogy mikor lesz új megválasztott főtitkára a pártnak, tisztújító kongresszust várhatóan a jövő év elején tartanak.

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »