Los Angeles megvédi a mexikói bevándorlókat

A Mexikóba látogató Los Angeles-i polgármester szerdai sajtóértekezletén bejelentette, hogy városa meg fogja védeni a bevándorlókat Donald Trumptól, ha amerikai elnökként ki akarja utasítani őket az országból.

Eric Garcetti bejelentette, hogy a metropolisz hamarosan legalizálni fogja 60 ezer olyan Los Angeles-i lakos amerikai tartózkodását, aki most illegálisan van az országban.

„Los Angeles nyitott a bevándorlók előtt, mindig szívesen látja őket. Sokakat aggasztanak Trump megválasztott elnök tervei, különösen a migránsokat, akik most attól tartanak, hogy elválasztják őket családtagjaiktól, és azt kérdezik tőlünk, hogy megvédjük-e gyermekeiket” – mondta a demokrata párti Garcetti, aki a C40 nemzetközi polgármester-szervezet idei tanácskozására érkezett Mexikóvárosba.

Közölte, hogy a Los Angeles-i rendőrség nem fogja üldözni a migránsokat, és a város hamarosan legalizálni fogja 60 ezer lakosának amerikai tartózkodását.

„Az én városom betartja az amerikai alkotmányt, a törvényeket, és nemcsak a pillanatnyi indulatok vezérlik. Rendfenntartó erőinket a helyi törvények szolgálatába állítjuk, nem pedig olyan migránstörvényekébe, amelyek az emberek kiutasításáról rendelkeznek. Arra van szükségünk, hogy a város lakosai bizalommal legyenek egymás és a hatóságok képviselői iránt” – mondta a polgármester spanyolul.

„A keményen dolgozó bevándorlók a gazdaság alapjai, nem szabad bizonytalanságban hagyni őket” – tette hozzá Garcetti. Közölte, hogy együtt akar működni az Egyesült Államok minden városával a bevándorlók védelme érdekében, és együtt akar működni Donald Trumppal is, ha már elnök lesz, a rosszul működő bevándorlási rendszer javítása érdekében.

Los Angelesben és környékén több mint 3,7 millió mexikói származású ember él, a második legtöbb Mexikóváros után.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »