Törökország egyre távolodik Európától

Törökország nem való az EU-ba – jelentette ki Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter a Neue Westfälische című német lap pénteki számában.

Az osztrák külügyi tárca vezetője kijelentette, hogy nem tudja elképzelni Törökországot az unió tagjaként. Noha az elmúlt tíz évben gazdasági téren jól fejlődött, a demokrácia, jogállamiság és emberi jogok tekintetében azonban az utóbbi években egyre jobban eltávolodott Európától – vélekedett Kurz az interjúban.

Az osztrák politikus szerint ezt bizonyítják a július közepén történt – elítélendő – török államcsínykísérletet követő fejlemények is.

“Így például az olyan elképzelések, hogy visszaállítsák a halálbüntetést, ami világosan ellentmond az európai alapértékeknek” –  mutatott rá  a miniszter, utalva az újságírók legutóbbi letartóztatásaira is.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Mínuszban indul a nap a tőzsdéken

Nagy indexcsökkenésre lehet számítani pénteken az európai tőzsdék nyitásakor, miután tegnap az Egyesült Államokban a kereskedés végén komoly eladási hullám bontakozott ki, a Dow Jones 313 ponttal, közel egy százalékkal csökkent, a technológiai szektort reprezentáló Nasdaq pedig 1,3%-kal került lejjebb.

Read More »

Boris Johnson belebukhat a buli-botrányba

A brit kormány egykori minisztereinek egyike is lemondásra szólította fel szerdán Boris Johnson miniszterelnököt, aki az utóbbi hetekben kormányfői megbízatásának eddigi legnagyobb politikai botrányába keveredett a koronavírus-járvány elleni szigorú korlátozások idején rendezett Downing Street-i bulik miatt.

Read More »

Leave a Reply