Párizsban is felszámolják a migránstáborokat

Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter pénteken ígéretet tett arra, hogy a Párizsban az elmúlt napokban az illegális bevándorlók által kialakított új sátortáborokat a következő napokban felszámolják a hatóságok.

A tárcavezető cáfolta, hogy a migránsok többsége az észak-franciaországi Calais-ból érkezett, ahol a hét első felében számolták fel a hatóságok a telepet, amelyben több mint 6 ezren éltek abban a reményben, hogy kamionokban megbújva átjuthatnak Nagy-Britanniába. „Nincs migránsmozgás Calais és Párizs között” – mondta a belügyminiszter a dél-franciaországi Gelos nevű település befogadó központjában tett látogatásán, ahova az elmúlt napokban telepítettek át menedékkérőket Calais-ból.

Bernard Cazeneuve elmondta, hogy az elmúlt hónapokban a francia kormány 20 ezer menedékkérőt helyezett biztonságba.

„A következő napokban a párizsi migránstábort is felszámoljuk” – hangsúlyozta a belügyminiszter. A párizsi Szent Márton csatorna közelében, a metrómegállók tövében spontán módon kialakult migránstáborok lakóinak száma az elmúlt héten jelentősen megnőtt. A segélyszervezetek és a párizsi önkormányzat szerint az újonnan érkezők többsége Calais-ből jött a fővárosba.

„Mindig is volt oda-vissza mozgás Calais és a párizsi táborok között” – hangsúlyozta Colombe Brossel, a fővárosi önkormányzat közbiztonságért felelős alpolgármestere. Szerinte vannak, akik Calais-ból jöttek vissza, mások pedig Olaszország felöl érkeztek. Becslések szerint jelenleg 2000 és 2500 közé tehető az elsősorban afrikai országokból érkezett illegális bevándorlók száma a párizsi sátortáborokban.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »