A Hilton szállodalánc negyede már a kínaiaké

A korábban főként a légiközlekedésben és hajózásban érdekelt kínai óriásvállalat, a HNA Group egyre inkább megveti a lábát a szállodaiparban is, mai bejelentésük szerint megvásárolták a Hilton szállodalánc 25%-os részvénycsomagját.

A HNA ezzel már a második világméretű szállodaláncban lesz érdekelt, áprilisban ugyanis felvásárolták a Carlson Hotels részvénytársaságot, ami a Radisson Hotels márkát birtokolja. A Radisson hotelekért fizetett vételárat nem hozta nyilvánosságra a társaság, a Hilton szállodalánc 25 százalékáért fizetett összeg viszont publikus: részvényenként 26,25 dollár, összesen pedig 6,5 milliárd dollár.

Ezzel a pénteki tőzsdei záróárhoz képest 14,6%-os prémiumot fizetett a HNA a részvényekért, melyet a legnagyobb tulajdonostól, a Blackstone-tól vásárolt meg.

A lépés továbbviszi a cég azon stratégiáját, hogy a kínai utasokat, akik idén rekordszámban utaztak a tengerentúlra, minél több területen tudják kiszolgálni. Így a 12 birtokolt légitársaság üzemeltetése mellett – melyek közül a zászlóshajó a Hainan Airlines – most már a szállodapiacon keresztül is részesülhetnek a kínai turisták által éves szinten elköltött 72 milliárd dolláros összegből.

Forrás: Reuters

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »