A Hilton szállodalánc negyede már a kínaiaké

A korábban főként a légiközlekedésben és hajózásban érdekelt kínai óriásvállalat, a HNA Group egyre inkább megveti a lábát a szállodaiparban is, mai bejelentésük szerint megvásárolták a Hilton szállodalánc 25%-os részvénycsomagját.

A HNA ezzel már a második világméretű szállodaláncban lesz érdekelt, áprilisban ugyanis felvásárolták a Carlson Hotels részvénytársaságot, ami a Radisson Hotels márkát birtokolja. A Radisson hotelekért fizetett vételárat nem hozta nyilvánosságra a társaság, a Hilton szállodalánc 25 százalékáért fizetett összeg viszont publikus: részvényenként 26,25 dollár, összesen pedig 6,5 milliárd dollár.

Ezzel a pénteki tőzsdei záróárhoz képest 14,6%-os prémiumot fizetett a HNA a részvényekért, melyet a legnagyobb tulajdonostól, a Blackstone-tól vásárolt meg.

A lépés továbbviszi a cég azon stratégiáját, hogy a kínai utasokat, akik idén rekordszámban utaztak a tengerentúlra, minél több területen tudják kiszolgálni. Így a 12 birtokolt légitársaság üzemeltetése mellett – melyek közül a zászlóshajó a Hainan Airlines – most már a szállodapiacon keresztül is részesülhetnek a kínai turisták által éves szinten elköltött 72 milliárd dolláros összegből.

Forrás: Reuters

Friss hírek

Katonákkal pótolják a brit kamionsofőröket

A Brit Nemzeti Statisztikai Hivatal adatai szerint a kamionsofőrök összesített száma a korábbi 305 ezerről 235 ezerre csökkent az elmúlt egy évben. A sofőrhiány súlyos ellátási gondokat okozott az üzemanyag-ellátásban, így ideiglenesen a katonaságból irányítanak át sofőröket.

Read More »

Kamatemelésre készül a brit jegybank

A Bank of England kormányzója szerint a kereslet a vártnál kisebb mértékben terelődött át az árukról a szolgáltatásokra a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak múltával - ez azért lenne fontos, mert a szolgáltatási szektor állítja elő a brit hazai össztermék hozzávetőleg 80 százalékát. Eközben viszont csúcsra futott az infláció.

Read More »

Hétindító elemzés: euró-dollár, Nasdaq és arany

A mai videóban az EUR/USD, az US100, azaz a Nasdaq index és az arany ármozgásai szerepelnek. A Nasdaq egy rendkívül szép, a Surf vonalak által visszaigazolt piaci mozgást hajtott végre. Az egyes zónából való kitörés fellendülést hozhat az amerikai index grafikonján, tehát az elit százas támadhatja a hármas zónát.

Read More »