Eurostar: Elbocsátások és menetrendváltozások várhatók

Az Eurostar várhatóan csökkenteni fogja a munkahelyek számát, valamint ritkítja a menetrendeket London és Európa többi része között az utazás iránti kereslet csökkenése miatt, ami egyre rosszabb a Brexit-szavazás óta.

A Csalagút üzemeltetője tárgyalásokat folytat brit szakszervezetekkel mintegy 80 munkahely megszüntetéséről, melyet önkéntes elbocsátások útján kíván véghezvinni, „alkotói szabadságot” felajánlva a dolgozóknak – nyilatkozta kedden a cég szóvivője. Hozzátette, hogy a tervezett menetrend módosításokról most még nem tudnak tájékoztatást adni. A menetrendek ritkításának másik kulcsfontosságú oka – ami miatt szintén egyre gyengülő forgalommal küzd a vállalat – a párizsi és brüsszeli terrortámadások.

Még júliusban a francia többségi tulajdonnal rendelkező cég arról számolt be, hogy 3 százalékkal csökkent az utasok száma a második negyedévben az előző év azonos időszakához képest, valamint a bevétel 10 százalékot esett az említett ok miatt. Ehhez hozzájön még, hogy a brit népszavazás óta az üzleti utazások száma is jócskán megcsappant.

Az Eurostar idén új, nagyobb vonatokat vezetett be, ami azt jelenti, hogy a csökkentett szolgáltatások ellenére felférnek majd a szerelvényekre az utazni vágyók. A régi flotta szerelvényein 750 fő tudott utazni, míg a tíz darab új vonatnak 900 fő a kapacitása.

Forrás: Bloomberg / Reuters

Friss hírek

Meglepetést okozott a francia előválasztás

Valérie Pécresse, a Párizs körüli Ile-de-France régió elnöke és Eric Ciotti dél-franciaországi képviselő jutott tovább csütörtökön a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) államfőjelölt-választó szavazásának második fordulójába; előbbi a párt liberálisabb szárnyához, míg az utóbbi a legjobboldalibb, bevándorlásellenes szárnyához tartozik.

Read More »

Leave a Reply