May: Szigorúbb ellenőrzés kell a migránsválság kezelésére

Theresa May brit miniszterelnök arra próbálja majd ösztönözni vezetőtársait a hétfőn kezdődő ENSZ-közgyűlésen, hogy tegyenek többet a tömeges migráció ellenőrzése érdekében, mely szerinte kedvezőtlen mind a menekültekre nézve, mind az országoknak, ahová jönnek.

A háború elől menekülve rengeteg ember érkezett a Közel-Keletről és Észak-Afrikából a biztonság és egy jobb élet reményében. Ez parázs vitákat szít a mai napig az EU-n belül: engedjük be vagy toloncoljuk ki őket. May szerint a menedékkérőket arra kellene ösztönözni, hogy lehetőleg az első biztonságos országban kérjenek menedékjogot.

Az EU nyitott belső határai jelentős népességvándorlást tesznek lehetővé: rengetegen mennek Kelet-Európából is nyugatra, – a gazdagabb országokba – hogy több pénzt keressenek. Részben ezért is tartottak júniusban népszavazást Nagy-Britanniában arról, hogy kilépjenek-e az Unióból. A brit miniszterelnök állítása szerint különbséget kíván majd tenni a bevándorlók csoportjai között.

„Ez egy rendkívül sürgős ügy: több ember hagyja el otthonát, mint a modern történelemben eddig bármikor, és létfontosságú, hogy folyamatosan támogassuk azokat, akiknek a legnagyobb szükségük van a védelemre. Folytatnunk kell azon törekvéseinket, hogy véget vessünk a konfliktusoknak, és hogy ne lehessen tovább visszaélni az emberi jogokkal. Azt hiszem, nekünk is megoldást kell találnunk egy új, hatékonyabb módra a migránsválság kezelésének érdekében.”

Alig több mint két hónappal munkába állása után, May azzal a céllal vesz részt második nemzetközi csúcstalálkozóján, hogy megnyugtassa potenciális „üzletfeleit”: Nagy-Britannia továbbra is nyitva áll előttük és „vezető szerepet kíván játszani a világgazdaságban”.

Korábban írtuk:

Forrás: Bloomberg

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »