Obama: Ezért nem volt eddig női elnökünk

„Az amerikai társadalmat a mai napig kényelmetlenül érintik az erős nők, és ez az oka annak, hogy eddig még soha nem választottunk női elnököt az országban” – mondta Barack Obama vasárnap.

Obama elmondása alapján – aki nagyon szeretné, ha Hillary Clinton követné őt – nem kellene, hogy ennyire szoros legyen a verseny az egykori államtitkár és a republikánus üzletember között. Az elnök azt is elárulta, hogy szerinte miért nem töltötte be eddig nő a legfontosabb hivatalt: „Társadalmunk még mindig küszköd az erős nők elfogadásával. Sajnos sokszor zavarba hoz minket ez a tény, és ezért igazságtalanul ítélkezünk felettük.” Obama nem osztja ezt a véleményt és korábban gyakran beszélt a nőkről, akik nagy hatást gyakoroltak az életére, beleértve az édesanyját, a feleségét és a lányait.

A közvélemény-kutatások szerint egyre szűkül a különbség Clinton és Trump népszerűsége között – fej-fej mellett haladnak. „Nem kellene, hogy ez egy szoros választási verseny legyen, mégis az lesz” – mondta a jelenlegi elnök. „Ha Hillary veszít, az nem azért lesz, mert hibázott, hanem mert a mai napig egy szélsőségesen polarizált társadalomban élünk” – tette hozzá.

Obama nem rejtette véka alá Trump iránti megvetését, aki nem mellesleg egyik fő szószólója volt annak a vádnak, miszerint az elnök nem az Egyesült Államokban született. Az ingatlanmogul pénteken elismerte, hogy tévedett ezzel kapcsolatban.

Az amerikai elnök azt is elmondta, Trump távolról sem hasonlít azokra a jelöltekre, akivel neki kellett „megmérkőznie” a 2008-as, illetve a 2012-es választásokon: „Mikor John McCain ellen indultam, rengeteg mindent másképp gondoltunk, ám nem mondhatom, hogy ne lett volna alkalmas betölteni a posztot. Azt sem állíthatom, hogy Mitt Romney megválasztása totális katasztrófa lett volna. Az viszont teljesen egyértelmű, hogy Trump távolról sem alkalmas arra, hogy elnök legyen.”

Korábban írtuk:

Forrás: Reuters

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »