A Gazprom építi a Török Áramlat tengeri szakaszát

Diplomáciai csatornákon keresztül megkapta a török hatóságoktól az első engedélyeket a Török Áramlat gázvezeték tengeri szakaszának megépítésére a Gazprom orosz gázipari vállalat.

A Gazprom már egy héttel ezelőtt bejelentette, hogy megkapta az első hivatalos engedélyeket a projekt újraindítására, de részleteket akkor nem árult el. Szerdán kiadott közleményében az orosz vállalat jelezte, hogy nem kutatási munkálatokat, hanem már a tengeri szakasz építését engedélyezte a török fél.

Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök augusztusi szentpétervári találkozóján született döntés a befagyasztott befektetési projekteknek, köztük a Török Áramlat gázvezeték építésének újraindításáról.

Alekszej Miller, az orosz gázipari vállalat vezérigazgatója és Berat Albayrak török energiaügyi miniszter augusztus 31-én megállapodott abban, hogy gyorsan lezárják a projekt megkezdéséhez szükséges előkészítő folyamatot.

Az Interfax orosz hírügynökség beszámolója szerint Miller a szerdai közleményben dicsérte a török felet, mondván, hogy a projekt megvalósításának első szakaszában teljes az összhang a munkában, hatékonyan és gyorsan haladnak az ügyek.

Az orosz államfő 2014. december elején Ankarában jelentette be, hogy Oroszország eláll a Déli Áramlat gázvezeték megépítésétől, és Törökország felé viszi az orosz gázt.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »