Augusztusban gyenge volt az amerikai feldolgozóipar

A vártnál nagyobb mértékben, az ipari teljesítmény visszaesését jelző szintre csökkent augusztusban az amerikai Institute for Supply Management (ISM) által közölt feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index.

A csütörtökön ismertetett adat szerint augusztusban 49,4 pontra csökkent az index a júliusi 52,5 pontról – az elemzők 52,0 pontot vártak.

A BMI 50 pont feletti értéke a feldolgozóipari aktivitás bővülését, 50 pont alatti értéke pedig a zsugorodását jelzi.

A mutató utoljára idén februárban volt 50 pont alatt. A foglalkoztatási alindex 48,3 pontra süllyedt a júliusi 49,4 pontról. Az új megrendelések alindex 49,1 pontra csökkent 56,9-ről. A termelési index szintén alacsonyabb lett, 49,6 pont a júliusi 55,4 pont után.

A rossz adat hatására a dollár gyengülni kezdett, az euróval szembeni árfolyama az 1,112-es szintről 1,120 körülig esett, az amerikai tőzsdék pedig enyhe gyengüléssel kezdték a napot.

Forrás: MTI / Marketwatch

Friss hírek

Különmegbízottat nevezett ki a Nyugat-Balkánra Boris Johnson

Boris Johnson brit miniszterelnök kinevezett egy nyugat-balkáni ügyekért felelős különmegbízottat annak jeléül, hogy az Egyesült Királyság elkötelezett a régió stabilitása és prosperitása iránt. A nyugat-balkáni politikai helyzetet a NATO külügyminisztereinek rigai találkozóján, valamint a G7 külügyminiszterek liverpooli találkozóján is megvitatják majd.

Read More »

Leave a Reply