Az Apple vezetője keményen visszavágott az EU-nak

Tim Cook úgy véli, az elmaradt adó követelése teljesen megalapozatlan, és közölte, hogy az ír kormánnyal vállvetve fognak küzdeni az intézkedés visszavonásáért.

Az Európai Unió döntése – mely alapján az Apple-nek összesen nagyjából 13 milliárd eurónyi elmaradt adót kell befizetnie az ír költségvetésbe – „teljes egészében egy politikai ökörség”, mely mögött valószínűleg az amerikai multinacionális vállalatokkal szembeni negatív előítéletek állnak – nyilatkozta a döntés után Tim Cook, a vállalat vezérigazgatója egy exkluzív interjúban, melyet az Irish Independent számára adott.

Cook elmondta, hogy nem fogadják el a döntést, az ír kormánnyal együtt fognak küzdeni azért, hogy vonják vissza, ugyanis véleménye szerint a határozatnak „sem jogi, sem tárgyi alapja nincs”, majd hozzátette, az ír vezetők is hasonlóképpen vélekednek.

Cook közölte, hogy az Apple elkötelezett amellett, hogy folytassák tevékenységüket Írországban, sőt bővítést terveznek. „Úgy vélem, Írország kitartott az Apple mellett a nehéz helyzetekben, és most mi fogunk mellettük kitartani” – fogalmazott a vállalatvezető.

  • Előzmény:

Forrás: Irish Independent

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »