Magányos ámokfutó lehetett a müncheni lövöldöző

A nyomozás első megállapításai alapján „klasszikus ámokfutó” lehetett a péntek este történt müncheni lövöldözés elkövetője – közölte szombaton a müncheni ügyészség illetékese.

Thomas Steinkraus-Koch vezető ügyész az eljárás irányítóinak közös sajtótájékoztatóján elmondta, hogy nem találtak semmilyen politikai vonatkozást az ügyben. Az elkövető egy 18 éves, német-iráni kettős állampolgár volt, két éve élt Münchenben. Valószínűleg nem volt egészséges, a „depresszió típusai közé tartozó” pszichés betegségben szenvedhetett. A bűnügyi nyilvántartásokban két ügyben szerepelt, egy testi sértés és egy lopás sértettjeként.

München - látkép

München – látkép

Robert Heinberger, a bajor tartományi bűnügyi hivatal vezetője elmondta: az elkövető szobájában találtak egyebek mellett ámokfutásról szóló újságcikkeket és egy könyvet, amelynek az a címe, hogy Ámokfutás fejben – miért gyilkolnak az iskolások.

Az elkövető egy 9 milliméteres, illegálisan tartott fegyverrel és 300 tölténnyel felfegyverkezve kezdett lövöldözni péntek este Münchenben, a város északi részén fekvő Olympia bevásárlóközpontban és a közelben lévő gyorsétteremben.  Kilenc embert agyonlőtt, majd végzett magával is.

Kilenc halálos áldozata között három nő és öt kiskorú van, a 27 sebesült közül 10-en súlyos állapotban vannak.

  • Korábbi cikkünk a támadásról

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »