Merkel hivatalos látogatásra hívta Theresa May-t

A hivatalos látogatáson Kirgizisztánban tartózkodó német kancellár a közép-ázsiai ország fővárosában, Biskekben német hírportálok beszámolói szerint újságíróknak elmondta, hogy telefonon gratulált Theresa May-nek a kinevezéséhez és hivatalos látogatásra invitálta új brit kollegáját.

A kancellár és a brit miniszterelnök beszélgetéséről kiadott német kormányzati közlemény szerint Angela Merkel és Theresa May egyetértettek abban, hogy a két ország sok próbát kiállt barátságának szellemében kell folytatni az együttműködést minden területen, így az uniós kilépési tárgyalásokon is.

Frank-Walter Steinmeier a Bild am Sonntag című vasárnapi lapnak a csütörtökön ismertetett részletek szerint elmondta, hogy a Brexit-tábor egyik legfőbb vezetőjeként számon tartott Boris Johnson külügyminiszteri kinevezése világos jelzés Theresa May-től: azt jelzi, hogy komolyan veszi a népszavazás eredményét és végre akarja hajtani országa kiléptetését az EU-ból.

„Most azonban azt is elvárhatjuk, hogy Theresa May lehetőleg hamar véget vet a bizonytalanságnak és hivatalosan kezdeményezi a kilépést” – mondta Frank-Walter Steinmeier.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »