Barroso segíti át a Goldman Sachsot a Brexit okozta bizonytalanságokon

Manuel Barroso, az Európai Bizottság volt vezetője a Goldman Sachs nemzetközi üzletágának tanácsadója lesz, valamint a nem operatív feladatokkal megbízott igazgatósági elnöke – jelentette be az amerikai beruházási bank.

A Goldman Sachsot más amerikai beruházási bankokkal együtt érzékenyen érinti a Brexit, az Egyesült Királyság várható kilépése az Európai Unióból, annál is inkább, mert központjuk és munkatársi gárdájuk jó része Londonban van. A Goldman Sachs Internationalnek – amelynek most Barroso lesz az elnöke – szintén Londonban van a központja, és a nagybank hatezer alkalmazottja közül is kevesebb mint ezren dolgoznak az Egyesült Királyságon kívül.

Michael Sherwood és Richard Gnodde, a Goldman Sachs International két társigazgatója pénteki közleményében  meggyőződésének adott hangot, hogy Barroso tanácsaival segíti majd a céget abban, hogy megbirkózzon a „kihívásokkal teli és bizonytalan gazdasági és piaci környezettel”.

José Manuel Barroso portugál politikus 2004 és 2014 között volt az Európai Bizottság vezetője, korábban pedig – 2002 és 2004 között – Portugália kormányfőjeként politizált.

José Manuel Barroso érdemének tartják, hogy – pénzügyi segélyalap létrehozásával és szigorított költségvetési politikával – segített az eurozóna túlélésében a 2009 és 2013 közötti adósságválság idején. Ő volt az aláírója a Lisszaboni Egyezménynek is, amely lényegében átalakította az Európai Unió intézményrendszerét azt követően, hogy a hollandok és a franciák elutasították az európai alkotmányt.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »