Fico szerint tiszteletben kell tartani a brit döntést

Szlovákia kormánya tiszteletben tartja Nagy-Britannia választóinak döntését, és nem tartja szükségesnek, hogy azt bármilyen formában kommentálja – jelentette ki Robert Fico miniszterelnök a Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépéséről szóló népszavazás sikere után, írja az Új Szó. „Ez nem tragédia, ez a realitás, amelyre az EU-ban maradó 27 tagállamnak sürgősen reagálni kell. Nagy hiba lenne, ha az EU 27 tagállamának reakciója olyan lenne, mint az EU eddigi politikája. Az európai emberek óriási része elveti az unió migrációs politikáját, elégedetlen az EU gazdasági politikájával. Rajtunk áll, hogy kijelentsük, az EU-nak alapvető változásokon kell átesnie” – mondta Fico. Fico informális beszélgetések során több EU-s politikusnak is felkínálta, az elnöklő ország vezetőjeként véleménycserét kezdeményezne az EU jövőjéről. „Attraktívabb hozzáállást kell tanúsítanunk azokhoz a témákhoz, amelyeket az állampolgárok negatívnak tartanak” – mondta a miniszterelnök, aki szerint a szlovák elnökségnek óriási a felelőssége, ezért felszólította az ellenzék vezetőit, hagyjanak fel az állam destrukciójával, főként, ha állításaiknak nincs alapja, vagy nincsenek bizonyítékaik.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »