Ausztria ilyet még nem élt át

  • Még soha sem tartogatott ennyi izgalmat Ausztriában az elnökválasztás.
  • A szavazóhelyiségekben leadott szavazatok alapján Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelöltje vezet 51,9 százalékkal, Alexander Van der Bellen, a Zöldek pártja által támogatott jelölt a szavazatok 48,1 százalékát kapta.
  • Végleges eredmény azonban csak hétfőn, a levélben leadott szavazatok összeszámlálása után várható.

Még soha sem tartogatott ennyi izgalmat Ausztriában az elnökválasztás. Nem elég, hogy a nagy néppártok – az ÖVP és az SPÖ – közül egyik sem jutott be a második fordulóba, de az eredményeket tekintve úgy tűnik, hogy a szabadságpárti Norbert Hofer és a Zöldek által támogatott Alexander Van der Bellen között csak egy hajszál fog dönteni.

A szavazóhelyiségekben leadott szavazatok alapján Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelöltje vezet 51,9 százalékkal az ausztriai elnökválasztás vasárnapi második fordulója után az osztrák belügyminisztérium vasárnap esti, hivatalos, előzetes eredményei szerint. Alexander Van der Bellen, a Zöldek pártja által támogatott jelölt a szavazatok 48,1 százalékát kapta.

Végleges eredmény azonban csak hétfőn, a levélben leadott szavazatok összeszámlálása után várható. Mivel Norbert Hofer csak 144 000 szavazattal vezet, a végeredmény változhat, miután levélben 900 ezren voksoltak, a 6,4 millió választásra jogosult állampolgárnak csaknem 14 százaléka.

Az FPÖ a kilenc osztrák tartományból hetet hozott, legnagyobb arányban Burgenlandban és Karintiában nyert. A Zöldek által támogatott Van der Bellen Bécsben és Vorarlbergben tudott győzni.

MTI / Kitekintő

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »