Csökkent a liberálisok támogatottsága

Csökkent a Klaus Johannis államelnököt támogató jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) népszerűsége az INSCOP közvélemény-kutató felmérése szerint.

A tavaly őszi adatokhoz képest a liberálisok visszacsúsztak a második helyre, hiszen most a voksok 37,2 százalékára számíthatnak, míg novemberben még elsők voltak 40,1 százalékos támogatottsággal.

A parlamentbe további három párt kerülne be. A Călin Popescu Tăriceanu volt miniszterelnök által vezetett Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) jelenleg a voksok 5,3 százalékára számíthat. A Traian Băsescu volt elnök által vezetett Népi Mozgalom Párt (PMP) is átlépi az 5 százalékos parlamenti küszöböt, az RMDSZ pedig éppen eléri – támogatottságát 5 százalékban állapította meg a felmérés.

A közvélemény-kutatás március 21. és 28. között készült 1063 főből álló reprezentatív minta alapján, az önkormányzati választások június 5-én lesznek, amit ősszel parlamenti választások követnek.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »