Németország nem tud egymillió menekültet befogadni

  • Németország nem tud évente egymillió menekültet befogadni, és nem tud úgy eljárni a Görögországban feltorlódott menekültek esetében, mint tavaly a Magyarországról elindult menekültek ügyében.
  • Ezt mondta Sigmar Gabriel német alkancellár, a szociáldemokrata párt (SPD) elnöke egy hétfői német lapinterjúban.
  • Gabriel a Bild című lapban megjelent interjúban kiemelte: a brüsszeli uniós csúcson el kell érni, hogy az EU „emberséges és emberhez méltó” menekültpolitikát kövessen, és el kell érni azt is, hogy csökkenjék a Németországba érkező menekültek száma.

Németország nem tud évente egymillió menekültet befogadni, és nem tud úgy eljárni a Görögországban feltorlódott menekültek esetében, mint tavaly a Magyarországról elindult menekültek ügyében – mondta Sigmar Gabriel német alkancellár, a szociáldemokrata párt (SPD) elnöke egy hétfői német lapinterjúban.

Sigmar Gabriel a Bild című lapban megjelent interjúban kiemelte: a brüsszeli uniós csúcson el kell érni, hogy az EU „emberséges és emberhez méltó” menekültpolitikát kövessen, és el kell érni azt is, hogy csökkenjék a Németországba érkező menekültek száma.

Arra a kérdésére, hogy Angela Merkel kancellár a tavaly Budapesten feltorlódott menekültek befogadása után miért nem veszi át a Görögországban feltorlódott menekülteket is, azt mondta: „Németország nem tudja megismételni ezt a gesztust, mert kiderült, hogy azzal messzemenően egyedül maradt Európában”.

Arra a kérdésre, hogy ez fordulatot jelent-e a kancellár politikájában, elmondta, hogy mindenki régóta egyetért abban, hogy csökkenteni kell a Németországba érkező menekültek számát. Ez nem áll ellentétben a „befogadás kultúrájával”, mert ennek a kultúrának a feltétele a sikeres integráció, és Németország nem alkalmas évi egymillió menekült befogadására – mondta Sigmar Gabriel.

Megjegyezte: egyesek „titokban örülnek”, hogy a balkáni országok a határok lezárásával lefékezték a menedékkérők beáramlását, és ezzel „elvégezték a piszkos munkát Németországnak”. Ez azonban „cinikus” hozzáállás, hosszabb távon pedig nem segít a balkáni országok intézkedése, mert a menekültek más utat választanak, és „a végén megint tömegsír lesz a Földközi-tenger” – mondta a német alkancellár.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »