ENSZ-különmegbízott: Angela Merkel egy hős

  • Peter Sutherland: Angela Merkel határozottan kiállt a menekültek mellett, míg más európai vezetők elbuktak az emberiesség tesztjén.
  • Az ENSZ főtitkárának migrációs ügyekkel foglalkozó különmegbízottja méltatta Svédország hozzáállását is, de megjegyezte: összességében Európa viszonylag kevés menekültet fogadott be.
  • Az ENSZ-illetékes szerint a politikusokat a migránsokat kedvezőtlen fényben feltüntető sajtó befolyásolja.

Hősnek nevezte a német kancellárt pénteken az ENSZ főtitkárának migrációs ügyekkel foglalkozó különmegbízottja. Peter Sutherland közölte: Angela Merkel határozottan kiállt a menekültek mellett, míg más európai vezetők elbuktak az emberiesség tesztjén.

„Véleményem szerint Merkel asszony hős” – mondta Sutherland egy genfi sajtótájékoztatón.

Tudta, hogy ez erkölcsi kérdés. Tudta azt is: politikai támadások fogják érni, aminek az lesz a következménye, hogy csökken a népszerűsége – tette hozzá az ENSZ illetékese. Ugyanakkor méltatta Svédország hozzáállását is, de megjegyezte: összességében Európa viszonylag kevés menekültet fogadott be.

„Némelyek azt mondták, hogy felveszünk menekülteket, csak legyenek keresztények. Melyik évszázadban élnek ők? Mi van az emberi méltóság és egyenlőség alapelveivel?” – kérdezte Sutherland.

Az ENSZ-illetékes szerint a politikusokat a migránsokat kedvezőtlen fényben feltüntető sajtó befolyásolja.

A migránsok általában és az összes európai országban is többel járulnak hozzá az állami költségvetéshez, mint amennyit segélyek formájában felvesznek. Ezekben az országokban alacsonyabb a munkanélküliség és általánosságban is nagyobb figyelmet fordítanak az oktatásra – tette hozzá.

Véleménye szerint az Európai Uniónak, amelynek jelentős a részesedése a világ gazdaságából, kötelessége segíteni.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »