Szabadka: tízmilliós segítség a kis- és középvállalkozásoknak

A szabadkai önkormányzat pályázatot írt ki kis- és középvállalkozások, vállalatok és földműves szövetkezetek hitelkamatainak társfinanszírozására, erre a célra tízmillió dinárt választanak majd ki a költségvetésből.

A támogatás a vajdasági garanciaalappal együttműködésben realizálódik, s 5000-től 50 ezer euróig terjedő összegű hitelek kamatának egy részét finanszírozzák majd eszközvásárlás esetén.

„A vállalkozóknak, illetve a vállalatoknak át kell adniuk egy hitelkérelmet egy olyan kereskedelmi bankban, amely szerződésben áll a vajdasági garanciaalappal. Szabadkán ezek az AIK Bank, a Credit Agricole és a Banca Intesa”, mondta el az igénylés menetéről szólva Ljuben Hristov, a szabadkai polgármester kisvállalkozásokkal foglalkozó segédje.

Az igénylők csak azt követően írhatják alá a támogatási szerződéseket a polgármesterrel, ha a hitelt a bank megítéli és a garanciaalap is jóváhagyja. A kamatok első felét a város állja, a másik felét pedig maguk a vállalkozók.

A programnak köszönhetően a vállalkozók új felszerelést vásárolhatnak majd, illetve kedvezőbb feltételek mellett vehetnek fel hiteleket: hat helyett mintegy három százalékos kamattal kell majd számolniuk, írja a Novosti.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

www.oxfordcorner.hu

Miért éri meg nyelvkönyvekre költeni? (x)

Bár az emberek pénzügyi helyzete manapság kevés úgymond felesleges dolog megvételét teszi lehetővé, mi mégis azt tanácsoljuk, hogy Gárdonyi Géza gondolatai lebegjenek a szemünk előtt: a könyvekre költött pénz elsőre úgy tűnik, ablakon kidobott pénz, holott pont olyanok, mint a vetőmag.

Read More »