Tüzet nyitottak egy menekültszállásra Németországban

Ismeretlenek több lövést adtak le hétfőn egy menekültszállásra Németország nyugati részén.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy ember könnyebben megsérült. A hatóságok egyelőre nem tudják, ki és miért lőtt rá a házra, amelyben menedékkérőket szállásoltak el.

A Frankfurttól nem messze található Dreiechben hajnali fél három körül többször is belőttek a ház ablakán, az egyik lövedék pedig eltalált egy 23 éves alvó menedékkérőt, akit kórházba vittek, de nem sokkal később már ki is engedték.

Németországba tavaly több mint egymillió menedékkérő érkezett, és bár a német lakosság többsége a felmérések szerint szívesen fogadja a menekülteket, az év folyamán több támadás is ért menekültszállásokat.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »