Bugár nem örülne a széles koalíciónak

Bugár Béla nem örülne, ha az idei parlamenti választások után széles koalíció jönne létre Szlovákiában, mivel ezzel rossz tapasztalatai vannak a Híd vezetőjének.

Bugár a SITa hírügynökségnek adott interjújában elmondta, hogy a legjobb az lenne, ha a KDH, a Sieť és a Híd pártok alakíthatnának koalíciós kormányt. „A választások után meglátjuk, ki kell-e egészíteni még valakivel a koalíciót” – mondta Bugár. A Híd vezetője szerint nagyon fontos, ki lenne az esetleges negyedik koalíciós partner. „Nem szabad elfelejtenünk, hogy a koalíciós kormány bukása bármikor bekövetkezhet. Éppen ezért a képviselőknek határozottan ki kell állniuk a kormány mellett. Ezt nem lehet olyan képviselőkkel, akik azt állítják magukról, hogy függetlenek, mert ők bármikor úgy dönthetnek, nem támogatják a kabinet intézkedéseit” – tette hozzá.

Az Új Szó sorait idéztük.

Kitekintő / Új Szó

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »