Sokan bíznak az új román kormányfőben

A közszereplők közül továbbra is Klaus Johannis államfőben bíznak a leginkább a romániaiak a csütörtökön megjelent INSCOP-felmérés szerint. Dacian Cioloș alig jelent meg a színen, máris dobogós helyet ért el a megbízhatósági toplistán.

Klaus Johannist szeptemberben a megkérdezettek 58,6 százaléka tartotta megbízhatónak, míg a friss felmérés adatai szerint a megkérdezettek 59,8 százaléka válaszolta, hogy megbízik vagy nagyon megbízik az államfőben. A listán az elnököt a Román Nemzeti Bank kormányzója, Mugur Isărescu követi 40,4 százalékos bizalmi indexszel (szeptemberben 41,6 százalékon állt). A harmadik legmegbízhatóbb közszereplő a jelenlegi kormányfő, Dacian Cioloş, 32,6 százalékos bizalmi indexszel.

Románia washingtoni nagykövete, volt titkoszzolgálati igazgató is előkelő helyet ért el a listán: George Maiorban a megkérdezettek 29,8 százaléka bízik, őt követi Mihai-Răzvan Ungureanu volt miniszterelnök 21,8 százalékkal (szeptemberben 20,3 százalék).

A megkérdezettek 21,4 százaléka válaszolta, hogy nagyon megbízik a szenátus elnökében, Călin Popescu-Tăriceanuban, kicsivel kevesebben, 20,2 százalék a sok zűrös ügye ellenére még mindig megbízhatónak tartja a volt miniszterelnököt, Victor Pontát.

A megbízhatósági lista végén Bukarest felfüggesztett polgármestere, Sorin Oprescu áll 9,8 százalékkal (szeptemberben 13,9 százalék), Gabriel Oprea 8,9 százalék. Utóbbi politikust szeptemberben még a megkérdezettek 21,7 százalék tartotta megbízhatónak.

A felmérés az Adevarul napilap megbízásából november 26.–december 2. között, 1 071 személy megkérdezésével készült, hibaküszöbe 3 százalékos.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »