Drótkerítést épít a macedón hadsereg a görög-macedón határon

  • Drótkerítést kezdett el felhúzni a macedón hadsereg szombaton a macedón-görög határon.
  • Csütörtökön több tucat, gazdasági bevándorlónak minősített migráns csapott össze a határon a rendfenntartókkal.
  • Szírek, afgánok és irakiak haladnak át nagyrészt akadálytalanul az egész Balkán-félszigeten.

Drótkerítést kezdett el felhúzni a macedón hadsereg szombaton a macedón-görög határon, ahol a bevándorlók igyekeznek bejutni az országba és folytatni útjukat Nyugat-Európa felé.

A Reuters fotóriporterének beszámolója szerint a görög Idomeni és a macedón Gyevgyelija település közötti határszakasz közelében a katonák elkezdték leverni a földbe a hosszú fémoszlopokat és kifeszíteni a dróthálót, amivel a Magyarország déli határán kiépített kerítéshez hasonló akadályt állítanak a menekülők útjába.

Szírek, afgánok és irakiak haladnak át nagyrészt akadálytalanul az egész Balkán-félszigeten, miután a tengeren Görögországba jutnak Törökországból. A macedón hatóságok november 19. óta minden más nemzetiségű embert, köztük az iráni, bangladesi, pakisztáni és szomáliai menekülteket visszafordítják Görögország felé, aminek következtében több ezren torlódtak fel a határ görög oldalán fekvő Idomeni település közelében.

Csütörtökön több tucat, gazdasági bevándorlónak minősített migráns csapott össze a határon a rendfenntartókkal. Főleg Iránból, Marokkóból és Pakisztánból érkezett emberek próbáltak átjutni a határon.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »