Újra letartóztatnák a korrupcióval vádolt román szenátort

Újabb bűnvádi eljárást indított csütörtökön a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Dan Șova szociáldemokrata szenátor ellen. A vádhatóság engedélyt kér a parlamenttől a politikus előzetes letartóztatásához.

A szenátort befolyással történő üzérkedéssel gyanúsítják. A DNA csütörtöki közleménye szerint 2011 októbere és 2014 júliusa között Dan Șova pénzt kért és összesen 100 ezer eurót kapott azért, hogy közbenjárjon a Govora hőerőmű vezérigazgatójánál egy bizonyos ügyvédi iroda érdekében.

A politikus az ügyészek szerint rávette Mihai Bălan vállalatvezetőt, hogy az erőmű kössön meg egy havi 10 ezer eurós értékű, jogi tanácsadásról szóló szerződést az ügyvédi irodával.

Az eljárásoknak megfelelően a letartóztatási kérelmet előbb a szenátus jogi bizottságának kell véleményeznie, majd a plénumnak mielőbb napirendre tűznie. Mint ismert, korábban a felsőház már kétszer is elutasította Dan Șova letartóztatását egy másik korrupciós ügyben.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »