Elkezdte a munkát az új román kormány

Új minisztérium létrehozását jelentette be a miniszterelnök az új kormány első ülésén. Emellett egy rendelettel öt tárcát átszerveznek – közölte csütörtökön Dacian Cioloș.

A kormányfő tájékoztatása szerint a munkaadókkal és a szakszervezetekkel való kapcsolattartás a munkaügyi minisztériumhoz kerül, az új tárca pedig a közmeghallgatások és a polgári párbeszéd minisztériuma lesz.

A minisztérium létrehozását már a kormány beiktatásáról szóló szavazáskor jóváhagyta a parlament. Élére Violeta Alexandru kerül, és a miniszternek lesz a feladata tartalommal megtölteni az intézményt.

Dacian Cioloș azzal indokolta a tárca létrehozását, hogy nyitni szeretne a civil társadalom irányába, illetve közvitára szeretné bocsátani a kormány fontosabb projektjeit.

A kormányülés elején a miniszterelnök fontosnak nevezte a költségvetés tervezetének mielőbbi elfogadását. Ugyanakkor felkérte a belügyminisztert és a szállításügyi minisztert:  gondoskodjanak arról, hogy a tél ne érje meglepetésként az országot.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »