Új kampányfőnökkel erősítenek Bugárék

A menekültkérdésben összekülönbözött a Sieť vezetőjével, ezért otthagyta a pártot. Szombaton állítólag a Híd választási listáján láthatjuk viszont Martin Dubécit, írja az Új Szó.

Három éve még a parlament Matovič-párti alelnökének, Erika Jurinovának a tanácsadója volt, két éve pedig Radoslav Procházka elnökválasztási kampányát vezette. Martin Dubéci, az utóbbi két év egyik legfelkapottabb politikai elemzője a Sieť megalapítása után annak agytrösztjét, az Alfát vezette és építette fel, majd nyáron csúnyán összeveszett Procházkával, mivel a Sieť vezetője szerinte nem volt kellőképpen menekültpárti. Az elemző azóta főként a menekültkérdésben hallatja hangját, egyike volt az Emberiességi felhívás (Výzva k ľudskosti) nevű civil kezdeményezés alapítóinak.

Dubéci nyár végén hagyta ott az Alfát és a Sieťet, a Denník N információi alapján rövid időn belül már a harmadik párt környékén jelenik meg: szombaton a Híd választási listáján tűnhet fel. A szlovák lap úgy tudja, az első 30-ban kapnak helyet, az ujszo.com információi szerint azért is, mert az első 10 hely már „elkelt”.

Dubéci mellett állítólag Peter Kresák alkotmányjogász is ott lesz a Híd listáján, szintén az első harmincban. Kresák évek óta a párt külsős alkotmányjogi tanácsadója. Ahogy korábbam megírtuk, rajtuk kívül Peter Galbavý is a lista első felében kap helyet. Az SDKÚ egykori képviselője 2013-ban a jobboldal (benna a Híd és az MKP) közös nyitrai megyeelnökjelöltjeként indult a választásokon.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek