Terroristagyanús embereket fogtak el Szlovákiában

Közel húsz külföldit előállított, s közülük négyet őrizetbe vett a szlovák rendőrség a múlt pénteki párizsi merényletekkel összefüggésben bevezetett szigorított biztonsági ellenőrzések keretében – jelentette be Robert Kaliňák belügyminiszter csütörtöki pozsonyi sajtótájékoztatóján. Minderről az Új Szó tudósított.

A pénteken történt párizsi merényletsorozat óta mintegy 20 illegális bevándorlót fogtak el Szlovákia területén – jelentette ki sajtótájékoztatóján Robert Kaliňák belügyminiszter. Hozzátette: többségüket már kiutasítottak az országból.  Kaliňák négy speciális esetről is beszámolt. Egy algériai férfi színlelt házasságban élt az Iglói járásban, a szepessümegi romatelepen. Korábban titokzatos küldemény érkezett hozzá Franciaországból, amelyről azonban kiderült, hogy csak különféle okmányokat tartalmazott. A másik esetben egy szaúd-arábiai férfit tartóztattak le, akinek Kaliňák elmondása szerint az utóbbi időben megváltozott a viselkedése, és mint kiderült, saját készítésű drónokkal kísérletezett. Az illető korábban pszichiátriai kezelés alatt állt. A határon fogtak el két, eddig azonosítatlan személyt, akik Franciaországból érkeztek, és hamisított okmányokat, valamint nagyobb mennyiségű készpénzt találtak náluk. A belügyminiszter elmondta: e két őrizetbe vett nem hajlandó együttműködni a rendőrséggel.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »