Szögesdrótot raktak le az osztrákok a menekültek ellen

Szögesdróttal erősítették meg kedden azt a kordont, amelyet az ausztriai A9-es autópálya déli határ menti szakaszán állítottak fel még korábban. Erre azért volt szükség, mert az utóbbi időben többen próbáltak meg az autópályán keresztül útnak indulni.

Az autópálya-felügyelet egyik salzburgi befogadóhelyén egyre több olyan menekült van, akik már beadták menedékjogi kérelmüket Ausztriában. A 800 fős szálláshelyen hétfőn este 300-an voltak a menedékkérők. Naponta ötvennel vannak többen azok, akiknek nem találnak helyet állandó befogadóállomásokon – közölte a salzburgi polgármester, aki szerint ha ez így folytatódik, akkor már nem működhet tovább a hely ideiglenes szállásként.

A belügyminisztérium szerint mivel Salzburg az előírt befogadási kvótájának csupán 91 százalékát teljesíti, ezért továbbra is a tartomány feladata a migránsok elhelyezése.

A német hatóságok adatai szerint hétfőn 8750, vasárnap 7750 és szombaton 7300 ember érkezett Ausztriából Bajorországba.

MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »