Ez lenne az orosz szankciók felfüggesztésének a feltétele

  • Angela Merkel: „Ukrajnának vissza kell kapnia a hozzáférést a határaihoz. A szankciók a minszki megállapodás végrehajtásához vannak kötve, mindig is ezt mondtuk”
  • A német kancellár szerint Kelet-Ukrajnában a helyzet továbbra sem stabil
  • Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök szerint országa gazdasága javuló állapotban van.


A német kancellár hangsúlyozta: bár történtek előrelépések a kelet-ukrajnai tűzszünet megszilárdítását illetően, továbbra sem stabil a helyzet.

Merkel nem sokkal korábban egy ukrán-német üzleti fórum megnyitóján arról beszélt, hogy Berlin Oroszországgal és Ukrajnával is jó gazdasági kapcsolatokat akar ápolni, és az EU és Ukrajna közti szabadkereskedelmi megállapodás nem irányul Moszkva ellen.

Egyúttal aláhúzta, hogy Ukrajna fontos gazdasági és politikai reformintézkedéseket hozott az utóbbi időben, de további hasonló lépéseket kell hoznia, ha közeledni akar Németországhoz és az EU-hoz, amelyek közül elsősorban a korrupció elleni harc szükségességét emelte ki.

Arszenyij Jacenyuk azt hangsúlyozta berlini látogatásán, hogy Ukrajna gazdaságának állapota javulóban van, de az országnak szüksége van Németország segítségére a gazdasági reformok végrehajtásához.

MTI

Friss hírek