Menekültiskolát indítanak Bécsben

Kollégiumot nyitnak a menekült fiataloknak Bécsben, januártól ezer fiatal vehet részt a kurzusokon, amelyek többek között az oktatási rendszerbe való beilleszkedésüket segítik majd.

A bécsi rendőrség szerint az elmúlt hétvégén 325 menekültkérelmet adtak be az osztrák fővárosban. Hétfőn délután 250 ember volt a bécsi Westbahnhofon, 400 a Hauptbahnhofon. Hétfőn összesen 14 ezer befogadóhely állt az újonnan érkezők rendelkezésére. 

A vöröskereszt illetékese szerint a vasárnap éjszakát 8700 menekült töltötte szükségszálláson, 2400-an pedig a gyűjtőpontokon aludtak. Szombaton 11 ezren érkeztek, 10500-an Magyarország felől, ötszáz pedig a szlovén-osztrák határ felől, Stájerország tartománynál lépték át a határt. Vasárnap tízezer menekült lépte át a határt Nickelsdorfnál.

MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »