Ismét mexikói napok a Fővám téren

Negyedik alkalommal kerül sor Mexikó bemutatkozására a Nagycsarnokban. A három nap során a csarnokba látogatók egy csipetnyi ízelítőt kaphatnak Mexikó kultúrájából, hangulatából, turisztikai kínálatából, kézműves termékeiből és gasztronómiájából.

Szeptember 15-17. között ismét Mexikóé lesz a főszerep a Vámház körúti Nagyvásárcsarnokban. A csípős ízek és a kiváló kukoricasör mellett ékszerek, kerámiák, ruhák, könyvek és más ajándéktárgyak várják a vásárlókat reggel 6 és este 6 óra között.

Szeptember 17-én 16 órától pedig Kovács P. Attila dedikálja a Mexikó — a maják és az aztékok országa című könyvét.

Az esemény fővédnöke a budapesti Mexikói Nagykövetség.

Café y mate

Felkapott hírek

Friss hírek

Feszült a helyzet Ukrajnában, aggódik a G7

A világ hét legfejlettebb iparú országának külügyminiszterei és Josep Borrell, az EU kül-és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn közös állásfoglalásban fejezték ki aggodalmukat amiatt, hogy Oroszország jelentős haderőt vont össze az ukrán határ mentén és az általa önkényesen elcsatolt Krím-félszigeten.

Read More »

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »