Határzárat kértek a németek Olaszországtól

Olaszország a migránsáradat sújtotta Németország kérésére hajlandó visszaállítani az ellenőrzést az olasz-osztrák határon, Brennerónál (Brenner) – jelentették be szerdán az érintett Bolzano tartomány illetékesei.

Az észak-olaszországi tartomány közleményben tudatta, hogy a schengeni egyezmény tiszteletben tartásával kész megerősíteni az osztrák határ védelmét, ahogyan azt a G7-csúcs idején is tette. A világ hét legfejlettebb ipari országának júniusi bajorországi csúcstalálkozóján néhány hétre visszaállították a határellenőrzést.

Az ANSA jelentése szerint ezenkívül fokozzák a rendőri jelenlétet és az ellenőrzést a bolzanói, a bressanonei (brixeni) és a brennerói pályaudvarokon.

A bolzanói hatóságok arról is beszámoltak, hogy Bajorország „logisztikai segítséget” kért az „utóbbi órákban” tapasztalt rekord nagyságú menekülthullám miatt. A közleményből kiderült, hogy a többségében német ajkúak lakta autonóm tartomány az olasz kormány jóváhagyásával néhány napra ideiglenesen befogad 300-400 Németország felé tartó menekültet, hogy Bajorország fel tudjon készülni a kialakult helyzetre.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »