Jövedelmük felét élelmiszerekre költik a kárpátaljaiak

Megállapították, hogy 2014-ben a megye lakossága fizetésének 50,2 százalékát költötte élelmiszerre – adta hírül a zaholovok.com.ua hírportálra hivatkozva a Karpatalja.ma.

Az állami statisztikai hivatal szervei felmérést készítettek a Kárpátalján élő, különféle társadalmi csoportokba tartozó lakosság életszínvonaláról.

Egy átlagos család havonta 2765,97 hrivnyát költött élelmiszerre, ebből a legtöbbet, 509,6 hrivnyát húsra és húskészítményekre, 385,54 hrivnyát kenyérre, tésztafélékre és pékárukra fordítottak, 383,02 hrivnyából tejet, sajtot és tojást, 331,50 hrivnyából zöldségeket, 205,88 hrivnyából pedig olajat és más zsiradékokat vásároltak.

Egy személy havonta átlagosan 20 kilogramm tejet, tejterméket és vajat, 4,1 kilogramm húst és húskészítményt, 18 tojást, 1 kilogramm halat, illetve halkészítményt, 1,9 kilogramm olajat és növényi eredetű zsiradékot, 3,3 kilogramm cukrot, mézet, 3,3 kilogramm gyümölcsöt, 6,9 kilogramm burgonyát, 9,4 kilogramm zöldséget, valamint 10,2 kilogramm kenyeret és pékárut fogyasztott.

Kitekintő / Kárpátinfo.net

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »