Továbbra is erős a kormánypárt

Amennyiben ezen a hétvégén tartanák a szlovák parlamenti választásokat, a Smer söpörné be a szavazatok 35,3 százalékát – valamelyest erősödött az MKP tábora is, írja az Új Szó. A Polis ügynökség ismét a lakosság körében végzett felmérést, amelyben arra kereste a választ, hogy miként oszlanának el a szavazatok az egyes pártok között, amennyiben parlamenti választásokra került volna sor a hétvégén.

A kereszténydemokraták támogatottsága csökkent, majdnem 2 százalékkal kisebb eredményt értek el, mint áprilisban. Az SaS, a NOVA, az SDKÚ és a SKOK! is a parlamenten kívül rekedne, ám erősen feljött az SNS, aki nyolc százalékkal került volna be. Az MKP is mandátumhoz jutna az eredmények szerint. A megkérdezettek 54 százaléka választott volna pártot, 28 százalékuk nem tudott válaszolni, 18 százalékuk pedig nem szavazott volna.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »