Kötelező lesz a sisak a szlovák sípályákon

A Belügyminisztérium törvényjavaslata szerint a következő téli szezontól már kötelező lenne minden 15 évnél fiatalabb számára a bukósisak viselete a sípályákon Szlovákiában, írja az Új Szó.

Évről-évre nő a balesetek száma a síközpontokban – erre kíván reagálni a belügyi tárca egy törvénytervezettel, amely megszabná, hogy a 15 éves és annál fiatalabb gyerekek csak bukósisakkal mehetnének a sípályákra. A szabályozás érintené úgy a síelőket, ahogy a hódeszkásokat is.

Hat éves korig kötelezővé tennék a gyerekek ruházatán a fényvisszaverő elemeket is. A jogszabály több téren is érinti a síközpont üzemletetőinek kötelezettségeit és engedélyeit. Megszüntetné azt a gyakorlatot is, amely szerint a hegyekben életét vesztő személy családtagjaival fizettetik ki a mentéssel és kereséssel összefüggő kiadásokat. A tárca szerint ez nem etikus. Évente körülbelül 18 ilyen eset történik Szlovákiában.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »