Hongkong a világ multimilliomosainak fővárosa

Minden más világvárosnál több a multimilliomosok száma Hongkongban, messze megelőzve az európai városokat – írta a South China Morning Post hongkongi lap egy friss felmérésre hivatkozva.

Kína 7,15 millió lakosú, különleges igazgatású területén 15 ezer 400 ember rendelkezik legalább 10 millió dollár szabadon felhasználható jövedelemmel. Ez némiképp több a New Yorkban élő 14 ezer 300 multimilliomosnál és jóval nagyobb a listán harmadik Londonnál, ahol „mindössze” 9700 szupergazdag lakik.

A New World Wealth tanácsadó cég által összeállított rangsor első tíz helyére Londonon túl mindössze Moszkva (4.) és Zürich (9.)került fel Európából. A listán az észak- és közép-amerikai nagyvárosok (New York, Los Angeles, Chicago, San Francisco, Mexikóváros) vannak túlsúlyban, ázsiaiként csupán Szingapúr került még fel.

A hivatalos jövedelembevallások mellett a bejegyzett ingatlanokat, a luxusköltést és vállalati adatbázisokat is felhasználó jelentés szerint Hongkongban a leggazdagabbak élnek.

Az alacsonyabb küszöbnél induló, legalább egymillió dollárral rendelkezők listáját London vezeti. A jelentés szerint az Egyesült Királyság fővárosában csaknem 396 ezer dollármilliomos él, Hongkong ebben a kategóriában 211 ezer emberrel csak az ötödik.

A milliomosoknak a lakossághoz viszonyított arányát illetően Zürich és Genf emelkedik ki: a teljes lélekszámot alapul véve a két svájci nagyvárosban a legmagasabb a vagyonosok aránya: 7,8 és 5,6 százalék.

A jelentés szerint a dollármilliomosok száma az elmúlt évtizedben 58 százalékkal, a multimilliomosoké 71 százalékkal nőtt.

MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »