A románoknak nem tetszik a magyar jelölt

Várja Traian Băsescu döntését, nem fog az RMDSZ más jelöltet állítani Biró Rozália helyett, mondta az Agerpresnek Kelemen Hunor szövetségi elnök.

A poliitkus nem akarta kommentálni az államfőnek azt pénteki kijelentését, miszerint az RMDSZ jelöltje alkalmatlan a kulturális miniszteri tisztségre. Traian Băsescu Biró román nyelvtudását kifogásolta. Pénteken válaszul Victor Ponta miniszterelnök közölte: kitart a javaslata mellett.

Mint ismert, az államfő “keddig-szerdáig” adott határidőt a kormányfőnek új jelölt keresésére. Arról nem nyilatkozott, hogy miként jár el, ha Ponta nem változtat a javaslatán.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

Stagfláció várhat a britekre

Hét hónapja nem mért mélypontra süllyedtek, jóllehet továbbra is élénkülést mutatnak a brit gazdaság aktivitásának csütörtökön ismertetett előzetes szeptemberi jelzőszámai. A tizenkét havi fogyasztói infláció emellett a múlt hónapban 3,2 százalékra gyorsult - soha nem mértek még ilyen hirtelen ugrást.

Read More »

30 millió lakás áll üresen Kínában

Kína ingatlanpiacát évek óta túlkínálat jellemzi, az ingatlanfejlesztők csak építenek és építenek, akkor is, ha éppen nincs kereslet a lakásokra. Ennek köszönhetően mára közel 30 millióra nőtt azoknak a lakásoknak a száma, amelyek eladatlanul, üresen állnak.

Read More »