Mongóliában terjeszkedhetnek a magyar vállalkozások

Magyarország és Mongólia gazdasági együttműködésében számos kiaknázatlan lehetőség van, amelyek kihasználását a két ország hagyományosan jó kapcsolata is elősegítheti – derült ki kedden a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és a Mongol Nemzeti Kereskedelmi és Iparkamara (MNKK) által szervezett magyar-mongol üzleti fórumon.

Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára a fórumon elmondta: az elmúlt években közel 60 százalékkal bővült a két ország közötti kereskedelmi forgalom, de 10 millió dolláros értéke messze elmarad a lehetőségektől.

Ojun Szandzsászüren mongol környezetvédelmi és zöldfejlesztési miniszter kiemelte, hogy a mongol fél elégedett a magyar-mongol gazdasági együttműködési vegyesbizottság hétfői ülésének eredményeivel, úgy látja, hogy számos területen előnyös együttműködésre van lehetőség a két ország között.

Kitekintő / MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »

DAX elemzés: javul az index technikai képe

A DAX (DE30) ma folytatja a pénteken megkezdett felépülését, az index ma átugrotta az 50 órás és a 200 órás mozgóátlagokat, illetve tesztelni tudta a legutóbbi korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét 13.970 pontnál. Az S&P az eddigi negatívról pozitívra javította a Deutsche Bank adósminősítésének kilátását.

Read More »