Hoppon maradt horvátok: Hernádit nem adja ki Magyarország

A magyar hatóságok a korábbi eljárásra, illetve annak bűncselekmény hiányában történő megszűntetésére hivatkozva úgy döntöttek, hogy nem adható ki a horvát társszerveknek Hernádi Zsolt.

A horvát sajtó által a kérdésben ostromolt délszláv igazságügy-miniszter nem kívánta kommentálni a magyar döntést, s csak annyit fűzött hozzá az ügyhöz: „mint már korábban elmondtam, az eset csakis az igazságszolgáltatásra tartozik.”

A MOL elnök-vezérigazgatója a számára pozitív döntés ellenére sem lélegezhet fel, hiszen – mint azt a horvát lapok is kiemelték – a magyar hatóságok határozata csak az ország határain belül védik meg őt, más államok területén nem.

Mátraházi Tibor

Mátraházi Tibor

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »

DAX elemzés: javul az index technikai képe

A DAX (DE30) ma folytatja a pénteken megkezdett felépülését, az index ma átugrotta az 50 órás és a 200 órás mozgóátlagokat, illetve tesztelni tudta a legutóbbi korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét 13.970 pontnál. Az S&P az eddigi negatívról pozitívra javította a Deutsche Bank adósminősítésének kilátását.

Read More »