Szlovákiának új nagykövete van Budapesten és Prágában

A budapesti nagykövetség éléről Peter Weiss, a prágaitól pedig Peter Brňo távozott. A szlovák külügyi tárca sajtóosztályának munkatársa, Peter Susko elmondása szerint klasszikus rotációról van szó.

Brňo 2008 júliusától töltötte be a prágai szlovák nagykövet posztját, Weiss ugyanezt Budapesten 2009 júniusától. Utóbbi ezentúl prágai nagykövet lesz, míg a budapesti nagykövetségre Rastislav Káčer érkezik. Mindkét nagykövetet Ivan Gašparovič köztársasági elnök nevezte ki szerdán.

Továbbra sem világos azonban, hogy mikortól válhat Csehország pozsonyi nagykövetévé Livia Klausová, Václav Klaus korábbi államfő felesége. Jiří Rusnok kormánya még július 31-én döntött erről, de azóta nem nevezték ki. Susko annyit közölt, hogy Szlovákia már megkapta a vele kapcsolatos megállapodást, ám amíg azt nem hagyják jóvá, addig nem nyilatkozhat róla.

Parameter.sk

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »