Szlovákiának új nagykövete van Budapesten és Prágában

A budapesti nagykövetség éléről Peter Weiss, a prágaitól pedig Peter Brňo távozott. A szlovák külügyi tárca sajtóosztályának munkatársa, Peter Susko elmondása szerint klasszikus rotációról van szó.

Brňo 2008 júliusától töltötte be a prágai szlovák nagykövet posztját, Weiss ugyanezt Budapesten 2009 júniusától. Utóbbi ezentúl prágai nagykövet lesz, míg a budapesti nagykövetségre Rastislav Káčer érkezik. Mindkét nagykövetet Ivan Gašparovič köztársasági elnök nevezte ki szerdán.

Továbbra sem világos azonban, hogy mikortól válhat Csehország pozsonyi nagykövetévé Livia Klausová, Václav Klaus korábbi államfő felesége. Jiří Rusnok kormánya még július 31-én döntött erről, de azóta nem nevezték ki. Susko annyit közölt, hogy Szlovákia már megkapta a vele kapcsolatos megállapodást, ám amíg azt nem hagyják jóvá, addig nem nyilatkozhat róla.

Parameter.sk

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »