Rand Paul a keresztény lakosságot félti a szír felkelőktől

Rand Paul republikánus szenátor a felkelőktől félti Szíria keresztény lakosságát, valamint szorosabb együttműködést sürget Kínával és Oroszországgal a szír válságot illetően.

Rand Paul szenátor a szíriai felkelőket az al-Káidához köthető iszlamista lázadókként, míg Asszadot és kormányát a szír keresztények védelmezőjeként jellemezte – számolt be a Huffington Post. A szenátornak egyébként nem titkolt szándéka indulni az elnöki posztért a 2016-os választásokon.

“A felkelők győzelme nem lenne jó hír a keresztény lakosság számára; hirtelen egy újabb iszlamista állam alakulna, ahol üldözik a keresztényeket” – közölte a szenátor.

Paul feltehetően a közelmúltban történt egyiptomi incidensekre utalt, ahol a megbuktatott Murszi elnök hívei kopt keresztény templomokat égettek fel, mivel szerintük a puccsot a hadsereg keresztény támogatással vitte véghez.

A szenátor egyúttal arra sürgette a Fehér Házat, hogy egy békés megoldás érdekében folytasson szorosabb egyeztetéseket Oroszországgal és Kínával, akik az ENSZ Biztonsági Tanácsában eddig minden nemzetközi fellépést megakadályoztak az Asszad-rezsim ellen. Paul mindazonáltal üdvözölte Obama azon döntését, hogy végül mégiscsak a Kongresszus elé viszi a beavatkozás kérdését.

“Az elnök egyetlen lépésére vagyok büszke: hogy végül alkotmányos módon először a Kongresszussal egyeztet. Elvégre korábban pont erre az ígéretre építette a kampányát” – mondta Paul.

Rand Paul kijelentésével feltehetően az államokban népes evangéliumi keresztény csoportok támogatását szeretné megnyerni – amely apjának, Ron Paul-nak nem sikerült a 2012-es választások során. A fiatalabb Paul bár republikánus színekben fog indulni a következő választásokon, apjához hasonlóan ő is markánsan különutas politikai nézeteket képvisel: gyakran kerül konfliktusba nem csak a demokratákkal, de a saját táborával is.

Balázs Bálint

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »

DAX elemzés: javul az index technikai képe

A DAX (DE30) ma folytatja a pénteken megkezdett felépülését, az index ma átugrotta az 50 órás és a 200 órás mozgóátlagokat, illetve tesztelni tudta a legutóbbi korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét 13.970 pontnál. Az S&P az eddigi negatívról pozitívra javította a Deutsche Bank adósminősítésének kilátását.

Read More »