Rand Paul a keresztény lakosságot félti a szír felkelőktől

Rand Paul republikánus szenátor a felkelőktől félti Szíria keresztény lakosságát, valamint szorosabb együttműködést sürget Kínával és Oroszországgal a szír válságot illetően.

Rand Paul szenátor a szíriai felkelőket az al-Káidához köthető iszlamista lázadókként, míg Asszadot és kormányát a szír keresztények védelmezőjeként jellemezte – számolt be a Huffington Post. A szenátornak egyébként nem titkolt szándéka indulni az elnöki posztért a 2016-os választásokon.

“A felkelők győzelme nem lenne jó hír a keresztény lakosság számára; hirtelen egy újabb iszlamista állam alakulna, ahol üldözik a keresztényeket” – közölte a szenátor.

Paul feltehetően a közelmúltban történt egyiptomi incidensekre utalt, ahol a megbuktatott Murszi elnök hívei kopt keresztény templomokat égettek fel, mivel szerintük a puccsot a hadsereg keresztény támogatással vitte véghez.

A szenátor egyúttal arra sürgette a Fehér Házat, hogy egy békés megoldás érdekében folytasson szorosabb egyeztetéseket Oroszországgal és Kínával, akik az ENSZ Biztonsági Tanácsában eddig minden nemzetközi fellépést megakadályoztak az Asszad-rezsim ellen. Paul mindazonáltal üdvözölte Obama azon döntését, hogy végül mégiscsak a Kongresszus elé viszi a beavatkozás kérdését.

“Az elnök egyetlen lépésére vagyok büszke: hogy végül alkotmányos módon először a Kongresszussal egyeztet. Elvégre korábban pont erre az ígéretre építette a kampányát” – mondta Paul.

Rand Paul kijelentésével feltehetően az államokban népes evangéliumi keresztény csoportok támogatását szeretné megnyerni – amely apjának, Ron Paul-nak nem sikerült a 2012-es választások során. A fiatalabb Paul bár republikánus színekben fog indulni a következő választásokon, apjához hasonlóan ő is markánsan különutas politikai nézeteket képvisel: gyakran kerül konfliktusba nem csak a demokratákkal, de a saját táborával is.

Balázs Bálint

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »