Ferenc pápa imanapot hirdetett meg a szíriai békéért

Szeptember 7-re nemzetközi böjt- és imanapot hirdetett meg Ferenc pápa a szíriai béke érdekében.

Emeljük magasba a kiáltást: békét akarunk a világban! Ne legyen többé háború! Nem az erőszak vezet a békéhez, a háború háborút szül – hangoztatta Ferenc pápa vasárnap délben a Szent Péter téren az Úrangyala-imádság (Angelus) előtt mondott hosszú békefelhívásában.

Az egyházfő hozzátette, hogy Szíriában a párbeszéd a béke egyetlen útja.

“Minden fél tegye le a fegyvert, és hagyja magát lelkiismerete szavától vezetni, hogy az egyéni érdekek védelmébe való bezárkózás helyett bátran és határozottan lépjenek rá a találkozók és a tárgyalások útjára” – mondta Ferenc pápa egy nappal Barack Obama amerikai elnöknek a Szíriával szembeni katonai csapásról szóló bejelentését követően.

Az egyházfő határozottan elítélte a vegyi fegyverek használatát Szíriában. Kijelentette, hogy aggódik a Szíriában történtek miatt, és tart a háborús helyzet esetleges drámai alakulásától.

A Szíria, a Közel-Kelet és az egész világ békéjéért meghirdetett imanappal kapcsolatban Ferenc pápa azt mondta, hogy “az emberiségnek szüksége van a békét hirdető tettekre”. A szeptember 7-i imanap központi helyszíne a római Szent Péter téren lesz: Ferenc pápa vezetésével itt fognak imádkozni este hét órától éjfélig.

Vatikáni közlemény szerint Ferenc pápa a szíriai helyzetről szombaton rendkívüli megbeszélést tartott a szentszáki államtitkárság és diplomácia vezetőivel.

MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »