Ponta nem veszi fel Băsescunak

Traian Băsescu államfő azt nyilatkozta kedden, hogy Victor Ponta miniszterelnök nem veszi fel a telefont, ha ő hívja. Arra válaszolta, hogy újságírók megkérdezték, egyeztetett-e a miniszterelnökkel a mezőgazdasági problémákról.

Victor Ponta miniszterelnök állítja, hogy nagyon jó intézményes kapcsolatot ápol az államelnöki hivatallal, de nem válaszol „komolytalan személyek” hívására, majd hozzátette: nem hitte volna, hogy az államfő elsüti a híres – a miniszterelnök nem akar beszélni velünk – megjegyzést.

Az államfő a Funduleán szervezett mezőgazdasági kutatásokkal foglalkozó rendezvényen beszélt a kormány által a mezőgazdasági termelőknek idén ki nem bocsátott letéti jegyekről.

Ennek apropóján kérdezték az államfőt arról, hogy egyeztetett-e a miniszterelnökkel erről a problémáról, mire Băsescu megjegyezte: Ponta neki nem veszi fel a telefont.

Victor Ponta miniszterelnök korábban többször kijelentette, hogy nem beszél Traian Băsescu államfővel, legutóbb augusztus 16-án. Akkor azt állította, hogy a montenegrói buszbaleset óta nem beszéltek, és hozzátette, hogy az államfő emberek halálát használta fel.

Hasonló kommunikációs hiány 2008 januárjában lépett fel, amikor Traian Băsescu kijelentette, hogy Călin Popescu Tăriceanu miniszterelnök nem vette fel neki a telefont. Akkor Norică Nicolai miniszter kinevezéséről kellett volna egyeztessenek.

Az államfő akkor úgy vélekedett, hogy egy ilyen gesztus megengedhetetlen, hiszen akár nemzetbiztonsági kérdésről is szó lehetett volna.

Manna.ro

Friss hírek