Novemberben gyorsult az euróövezeti infláció

Novemberben emelkedett az uniós harmonizált fogyasztói árindex (HICP) az euróövezetben és az EU-ban – közölte az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatala kedden.

Novemberben a 17 tagú euróövezetben 0,9 százalék volt a fogyasztói árak éves emelkedési üteme az októberi 0,7 százalék után. 2012 novemberében 2,2 százalékos volt az euróövezeti infláció.

A fogyasztói árak novemberben 0,1 százalékkal csökkentek októberhez képest az euróövezetben.

A 28 tagú Európai Unióban novemberben 1 százalékra nőtt a fogyasztói árak éves emelkedésének mértéke az októberi 0,9 százalékról. Az előző havihoz képest novemberben 0,1 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak. 2012 novemberében az éves fogyasztói árindex 2,4 százalék volt.

Az Eurostat adatai szerint novemberben éves összevetésben 0,4 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak Magyarországon, kisebb mértékben az októberi 1,1 százaléknál. Az előző havihoz képest pedig 0,8 százalékkal csökkentek novemberben a fogyasztói árak, ugyancsak uniós módszertan alapján számítva. 2012 novemberében 5,3 százalék volt az éves infláció Magyarországon.

MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »