Ha most lennének az orosz választások, Putyin nyerne

A Ria orosz hírügynökség szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök és pártja, az Egységes Oroszország Párt támogatottsága három százalékkal emelkedett júliusban egy hirtelen esés után az előző hónapban. Továbbra is Putyin vezet, egy friss felmérésben résztvevők 32 százaléka adná rá szavazatát.

Putyin egyik legnagyobb potenciális ellenfelét, Genagyij Zjuganov kommunista vezetőt csupán nyolc százalék választotta volna júliusban-habár ez egy százalékkal több, mint májusi vagy júniusi támogatottsága.

Annál a kérdésnél, melyik pártra szavaznának a parlamenti választásokon, 29 százalék a jelenleg hatalmon levő Egységes Oroszország Pártot választotta. Ez az arány júniusban még csak 25 százalék volt, habár májusban elérte a 35-öt is. Zjuganov Kommunista Pártja hónapok óta 12 százalékos támogatottságot élvez.

A politikusokba fektetett bizalmat is vizsgálták a felméréssel, a válaszolók döntő többsége Vlagyimir Putyint tette az első helyre a legmegbízhatóbb politikusok listáján. Őt követte Szergej Sojgun védelmi miniszter, Dmitrij Medvegyev miniszterelnök, majd végül 10 százalékkal Zjuganov. A hónapok alatt ez az arány egyértelműen Putyin javára változott- természetesen Zjuganov kárára. Figyelemre méltó, hogy mindeközben a megbízhatatlannak tartott politikusok rangsorában közel vannak egymáshoz: Putyin 11, Zjudanov pedig 10 százalékot kapott.

Balogh Eszter

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »