egységes oroszország

Putyin pártja majdnem valamennyi orosz régióban tarolt

A Kreml által támogatott jelöltek mind a 18 kormányzóválasztást megnyerték és túlnyomórészt első helyen végeztek a vasárnap megválasztott 11 regionális parlamentben és 22 város tanácsában is, ám a tomszki önkormányzati képviselői testületben a kormányzó Egységes Oroszország párt elvesztette többségét és Alekszej Navalnij ellenzéki politikus csapata képviseletet szerzett Novoszibirszkben is.

Read More »

Gazdasági alapok nélküli az orosz imperializmus

Ha Oroszország folytatja konfrontációs politikáját, ki fogják zárni a világgazdaságból. Az orosz poszt-imperialista álmoknak egyáltalán nincs gazdasági alapjuk – jelentette ki egy magas rangú uniós tisztviselő az EU-Orosz Központ által az ukrajnai helyzetről rendezett vitán.

Read More »

Koncepciós perek útjára lépett „az orosz demokrácia”

Oroszország egyre inkább az autokrácia szakadékába zuhan, amit leginkább jelzi az országban egyre elszaporodó koncepciós perek száma. A következő hónapok eseményei megmutatják majd, hogy leírhatjuk-e végleg Oroszországot a „részlegesen demokratikus” országok térképéről.

Read More »

Már 500 taggal lehet pártot alapítani Oroszországban

Radikálisan, nyolcvanadjára csökkenti az új szabályozás a pártok regisztrációhoz szükséges taglétszámát. A párttörvény egyszerűsítése az új ellenzék követelése volt, de lehetséges, hogy az valójában Egységes Oroszország párt hatalmát növeli csak.

Read More »

Szakadhat az Egységes Oroszország

Mind Putyin, mind a párttagok távolodnának a megtépázott hírnevű Egységes Oroszországtól. Névváltoztatás és vezetőcserék is várhatóak, de a pesszimistább forgatókönyvek szerint akár szakadhat is a kormánypárt.

Read More »

Putyinék nyertek, a többség viszont oda

Az exit-poll adatok szerint a jelenleg kormányzó Egységes Oroszország párt nem tudta megszerezni a szavazatok több mint felét, s elképzelhető, hogy koalíciós partnert kell keresnie. A Duma összetétele nem változik, a választásokon induló hét pártból csak négynek sikerült átlépnie a bekerülési küszöböt.

Read More »

Mit vár Medvegyev a párttól?

Dmitrij Medvegyev jelenlegi orosz elnök, és várhatóan jövőbeli miniszterelnök, így a párt választási listájának vezetője az Egységes Oroszország aktivistáinak tartott beszédet október 8-án Krasznodarban.

Read More »