A munkaerőpiaci adatok adják ma az érdekességet

A tegnapi amerikai szünnap miatt ma az átlagosnál alacsonyabb lehet a lelkesedés a tengerentúli parketteken, de sztorik még ilyenkor is adódnak: 14:30-kor jelenik meg a júniusi foglalkoztatottsági adat, amelynek kapcsán 165 ezer fős bővüléssel kalkulál a piac, emellett 7,5%-os munkanélküliségi rátát saccoltak az elemzők. Bár a konszenzusban nem tüntetik fel, a piaci szereplők a részvételi arányra fókuszálnak, amely most 63,4%-on áll. Ennek növekedése részben azt jelentené, hogy beérett a gyümölcse a Fed monetáris politikájának, ezért vissza lehetne vonni a pluszlikviditást a tőzsdékről.

piaci reakciókat tehát nem csupán a fent említett két adat határozza meg, hanem az aktivitási rátát is figyelembe kell majd vennünk. Az aktivitási ráta egyébként azt jelöli, hogy a munkaképes korú lakosság hány százaléka jelenik meg a munkaerőpiacon. Az aktívakba beletartoznak a dolgozók és a munkanélküliek is. Nem számítanak aktívnak a tanulók, a nyugdíjasok és a nem regisztrált munkanélküliek sem. Ez a ráta idehaza 56,9% körül áll.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »