Százforintos részvényekkel jön a Richter

A Richter ma reggeli bejelentése alapján július 11-én életbe lép az 1:10 arányú részvényfelaprózás. Jövő szerdáig (július 10) lehet kereskedni a jelenlegi 1 000 Ft-os névértékű részvényekkel, csütörtökön pedig már az új sorozatú, 100 Ft-os névértékű részvények forognak a tőzsdén. A Richter azon részvényesei, akik július 10-e zárásig rendelkeznek 1 000 Ft névértékű részvénnyel 10 darab új sorozatú részvényt kapnak. Az elszámolás napja július 16.

Az akció hamarabb jött, mint a piac várta, a cég korábbi közlése alapján szeptember vége, október eleje körül vártuk a felaprózást.

A hír azért különösen pozitív, mert még inkább javíthatja a Richter likviditását, ami egyenes utat jelent, hogynovemberben visszakerüljön az MSCI Magyarország és feltörekvő piaci indexébe. Bár számításaink szerint a felaprózás pozitív hatása nélkül is megugraná az MSCI metodológia alapján számolt minimum szintet.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »