Ma dönt a Kúria a devizahitelesek perében

A Kúria múlt hétről mára halasztotta a devizahiteles perrel kapcsolatos döntését. A tárgyalás délután kettőkor kezdődik. A felperes hitelfelvevő szerint érvénytelen a hitelszerződése, mivel az OTP a devizaárfolyam különbözetet nem tüntette fel azon költségként (jóllehet a THM számításánál figyelembe vette).

A tét a szerződés érvénytelenítése, illetve az eredeti állapotok visszaállítása. Utóbbi különösen érdekes helyzetet vet fel, hiszen mind a hitel alapját képező devizaárfolyam, mind a jelzálogként használt ingatlan árfolyama jelentősen különbözik az évekkel ezelőtti szinttől.

Ugyan a magyar nem precedens jog, de a többi bíróság mankóként használhatja a Kúria döntését ezügyben. A PSZÁF elnökének Kúriához intézett levele szerint egy kedvezőtlen döntés szélsőséges esetben, bankpánikhoz, és így akár államcsődhöz is vezethet.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »